Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Χορταράκια τσιγαριστά με γιαούρτι

 Περιμένοντας υπομονετικά την ανάπτυξη η τόν επόμενο σωτήρα κυλάνε οι πρώτες μέρες του Φλεβάρη.
 Πιθανόν ειναι όμως κάποιος να μήν έχει χορτάσει με "πρωτογενές πλεόνασμα" η να επιθυμεί κάτι παραπάνω από την ελπιδοφόρα "επιλογή Βουδούρη" οπότε με κάποιο τρόπο πρέπει να καλύψει αυτό το δυσάρεστο κενό στό στομάχι.
 Τό εχει διατυπώσει άριστα αυτό ό Καίσαρας λέγοντας πως: "ο λαός θέλει άρτον και θεάματα" - "PANEM ET CIRCENSES" στα Λατινικά.
 Αφού τσίρκουλα λοιπόν προσφέρονται σέ αφθονία άς προχωρήσουμε και στό... παντεσπάνι.



 Υλικά (γιά ένα τσουκάλι)
1 κιλό χόρτα (όχι σταμναγκάθι, ειναι πανάκριβο)
3 φύλλα δάφνη
3-4 κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
λαδάκι
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο
1/2 ποτήρι ρετσίνα
χυμό από 1-2 ζουμερά λεμόνια
γιαούρτι στραγγιστό

 Εκτέλεση
 Καθαρίζουμε και βράζουμε τα χόρτα μας για 8-10 λεπτά μαζί με τα φύλλα δάφνης. Τά βγάζουμε δίπλα και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
 Στην άδεια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε μπόλικο λάδι, σχεδόν 1 νεροπότηρο και τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα χωρίς να τα κάψουμε, έτσι ?
 Στό σημείο αυτό σβήνουμε με τό κρασί και προσθέτουμε τα βρασμένα χόρτα, τό αλάτι και τό μπούκοβο ανακατεύοντας με προσεκτικές κινήσεις. Εδώ μπορούμε να βάλλουμε και ότι μπαχαρικό τραβάει η όρεξή μας. Λίγη πάπρικα θα έδινε εκτός από γεύση και ελαφρώς κοκκινωπό ζουμάκι στό τελικό αποτέλεσμα.
 Άν δούμε πώς χρειάζεται, πιθανότατα ναί, ρίχνουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα χορταράκια και ανακατεύοντας συχνότατα συνεχίζουμε για τα επόμενα 4-5 λεπτά πάντα με μέτρια φωτιά.
 Λίγο πρίν σβήσουμε τό μάτι προσθέτουμε τόν χυμό απ' τα λεμόνια σε ποσότητα που ικανοποιεί τόν ουρανίσκο μας.
 Ζητούμενο ειναι να μείνει μόνο με το λαδάκι του το φαγητάκι μας.
 Σερβίρουμε φροντίζοντας νά έχει τό πιάτο αρκετό ζουμάκι γιά τίς παπάρες μας και βάζοντας μια γενναία η πιό δειλή κουταλιά γιαούρτι στό πάνω μέρος.
 Καλή όρεξη και καλά ξεμπερδέματα !!

υγ- καλέστε και κανένα γείτονα η φίλο να μοιραστείτε αυτό τό χλιδάτο πιάτο και συνοδεύστε με ότι κρασί έχετε. Ρίχτε το έξω βρε αδερφέ, γλεντήστε !! Ή τύχη σας δουλεύει.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου